Brandbestrijding Helideck

//

Download video

De UK Cicil Aviation Authority beveelt een Deck Integrated Fire Fighting System (DIFFS) voor een helideck aan in de laatste versie van de UK CAA CAP 437 6th -editie: "As an effective alternative to an FMS (Foam Monitor System), offshore duty holders are strongly encouraged to consider the provision of a DIFFS."(CAP 437 6th edition)

Het Deck Integrated Fire Fighting System (DIFFS) bestaat uit geïntegreerde pop-up ventielen, schuimunits en activeringspanelen. Voor het standaard ontwerp gelden de criteria volgens CAP437, maar het systeem kan ook in andere vormen geleverd worden.

Wanneer het systeem wordt geactiveerd, dan worden de ventielen 'opgetild' door de waterdruk en zorgen ze voor een effectieve besproeiing met een water- en/of schuimmengsel van de gehele landingsplaats.

Het standaard materiaal voor de ventielen en de hoofdonderdelen in de schuimunits is SS316. Optionele materialen voor de ventielen zijn brons en zelfs titanium.

De schuimunit bestaat uit een schuimtank, vlinderklep voor het vrijkomen van het water, een door water aangedreven turbine voor de schuimverdeling en een automatische afvoerpijp. De schuimopname is 1 of 3 procent. De grootte van de schuimtank hangt af van de gekozen schuimopname.

Het systeem blust binnen 15 seconden een grote uitslaande brand op een helideck. Tests hebben uitgewezen dat in de meeste gevallen een brand zelfs binnen tien seconden geblust is.

Ook als het systeem in werking is getreden, kunnen reddingsmensen veilig werken op het deck, zodat ze mensenlevens kunnen redden of branden binnenin de helikopter blussen.

Naast DIFFS, leveren wij ook:

  • Conventionele schuim monitorsystemen, op afstand bediend of automatisch
  • Dual agent units
  • Basis blusuitrusting
  • Veiligheidsuitrusting en brandweeruitrusting voor veiligheidspersoneel in de helikopter
next prev

Projecten foto`s

//
1
2
3