• News
 • Careers
 • About us
 • Contact
 
 

Careers

Do you want to develop yourself and inspire others? Then you should definitely keep an eye on the openings at Bayards, or feel free to send an open application. We are always looking for enthusiastic, independent thinking professionals. We offer exciting challenges, as well as significant opportunities for career and personal development. Discover all you could achieve with the roles we have available now.  

 • Project Manager
  • Wegens uitbreiding van onze projectenafdeling zoeken wij voor onze vestiging in Heijningen enthousiaste en flexibele.

    Als Project Manager bent u verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van het totale project. U bewaakt zelfstandig de voortgang, de kwaliteit en het budget van het project en u stuurt ‘projectmatig de engineering, werkvoorbereiding en inkoop aan. U rapporteert aan de Manager Projects en u zorgt voor een optimale informatiestroom zowel naar de opdrachtgever als binnen de organisatie. U bent het aanspreekpunt voor onze klant en u bezoekt incidenteel projecten op site.

    Wij vragen een HBO werktuigbouwkunde opleiding en meerdere jaren ervaring als Project Manager in een technische, internationale omgeving. U beheerst de Engelse en Duitse taal uitstekend in woord en geschrift.

    Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

    Uw reactie kunt u bij voorkeur per e-mail sturen naar anja.denherder@bayards.nl

 • QHSE Manager
  • Voor  de QHSE-afdeling zoeken wij een enthousiaste, zelfstandige en flexibele

   Als Manager QHSE stelt u samen met het management het beleid en de doelstellingen op het gebied van Quality, Health, Safety en Environment (QHSE) op. U bent internationaal verantwoordelijk voor de implementatie en het realiseren van de gestelde QHSE doelstellingen. Daarnaast geeft u leiding aan de QHSE afdeling, die in totaal uit vier medewerkers bestaat.

   U onderhoudt, handhaaft en behaalt alle benodigde certificeringen volgens de normen die binnen het bedrijf vastgesteld zijn. U monitort en begeleidt de te houden interne en externe audits en stelt verbeterdoelen vast. U werkt, waar nodig , nauw samen met uw collega’s in andere landen.

   Verder bestaan uw werkzaamheden uit het beheren en verder ontwikkelen van de kwaliteits- en de zorgsystemen van QHSE waaronder de RI&E. Ook signaleert u ontwikkelingen in de regelgeving die van belang zijn voor de bedrijfsvoering en draagt u daartoe verbetervoorstellen aan. U houdt zich bezig met het beschrijven van bedrijfsprocessen, het up-to-date houden van het QHSE-handboek en de daarbij behorende documenten.

   U inventariseert, analyseert en rapporteert knelpunten in processen en u heeft een actieve bijdrage om te verbeteren. Vanzelfsprekend behoort het stimuleren van het QHSE-bewustzijn binnen de gehele organisatie ook tot uw werkzaamheden.

   Bayards vraagt technisch HBO niveau en relevante ervaring op het gebied van QHSE management. Ruime kennis op het gebied van kwaliteits-, veiligheids- , ARBO- en milieusystemen en wetgeving is vereist. Daarnaast heeft u ervaring met het houden van interne en externe audits. Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is vereist, kennis van de Duitse taal is een pré.

   U communiceert makkelijk op verschillende niveaus en u heeft overtuigingskracht.

   U bent een zelfstandige team player, accuraat, flexibel, stressbestendig, oplossingsgericht en u kunt goed plannen en organiseren.

   Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.  

   Uw reactie kunt u bij voorkeur sturen per e-mail naar anja.denherder@bayards.nl

    

        

    

    

    

    

 • Allround CNC Frezer
  • Als Allround CNC Frezer ben je samen met de andere CNC verspaners verantwoordelijk voor het uitvoeren van de machinale verspanende bewerkingen met onze geavanceerde vijfassige CNC portaal freesmachine (15x3,5x1,5m), 5-assige profiel-bewerkingsmachines, friction stirlasmachine en de 3-assige portaal freesmachine. Met behulp van tekeningen, opspanschetsen en programma's zorg je ervoor dat de werkstukken gemaakt worden en voldoen aan de voorgeschreven normen en toleranties. Ook het programmeren aan de machine behoort tot je werkzaamheden.

    Wij vragen technisch MBO werk- en denkniveau met ruime ervaring op het gebied van CNC verspanende bewerkingen/technieken. Ervaring met Siemens 840D besturing is een pre. Je bent nauwkeurig, oplossingsgericht en je hebt een praktische en flexibele werkhouding. Je vindt het geen probleem om in een tweeploegendienst te werken.

    Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

    Uw reactie kunt u bij voorkeur sturen per e-mail naar anja.denherder@bayards.nl

 • Senior Supervisor
  • Wegens uitbreiding van ons team zoeken wij een zeer flexibele.

    Als Supervisor ben je verantwoordelijk voor de coördinatie, de supervisie, de montage van en het onderhoud aan grote aluminium constructies on- en offshore over de gehele wereld. In samenwerking met lokale medewerkers, die door jou worden aangestuurd, draag je zorg voor de uitvoering van het project binnen de gestelde tijd. Je zorgt ervoor dat de doelstellingen met betrekking tot productie, kwaliteit en veiligheid behaald worden en je hebt een proactieve houding.

    Verder voer je zelfstandig inspecties uit aan bestaande aluminium constructies zoals helidecken aan de hand van geldende specificaties en wet- en regelgeving.

    Je bent verantwoordelijk voor een correcte schriftelijke en mondelinge rapportage t.a.v. de voortgang, technische issues, verbeterpunten en eventueel meer- en minderwerk naar de eigen organisatie. Daarnaast rapporteer je naar de opdrachtgever over de voortgang van het project/de werkzaamheden.

    Wij vragen minimaal MTS+ niveau en ruime internationale ervaring (minimaal 10 jaar) als supervisor on- en offshore. Ervaring met het monteren van grote constructies is vereist.

    Daarnaast zijn de volgende eigenschappen/vaardigheden van belang voor deze functie: zeer flexibele instelling i.v.m. frequent reizen en lange periodes van huis, hands-on mentaliteit, overtuigingskracht, oplossingsgericht, stressbestendig, goed om kunnen gaan met diverse culturen, goede communicatieve eigenschappen, teamplayer, maar ook zeer zelfstandig kunnen werken, zelfredzaamheid, goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift ten behoeve van communicatie en rapportage.

    Indien je de Basic Offshore Training nog niet behaald hebt, moet je, gezien het offshore werken, bereid zijn deze training te volgen.

    Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

    Uw reactie kunt u bij voorkeur per e-mail sturen naar eveline.kardienaal@bayards.nl

 • Hoofd Werkvoorbereiding
  • Als Hoofd Werkvoorbereiding ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de meest efficiënte productiemethode in samenwerking met je team, de projectmanagers en de productieteamleiders. Als hoofd werkvoorbereiding draag je zorg voor het bewerkstelligen van technische en administratieve werkvoorbereiding waarbij optimale en tijdige projectuitvoeringen tegen minimale kosten gewaarborgd zijn. Daarnaast is het logistieke aspect uitermate belangrijk i.v.m. het internationale karakter van onze projecten.

    Je geeft leiding aan zes werkvoorbereiders en realiseert uniformiteit, draagt zorg voor (ver)spreiding van kennis en vaardigheden over de medewerkers en beheert en documenteert technische informatie. Daarnaast leg je wijzigingen in standaardproducten vast. Je initieert en je regelt bijzonder uitbesteed werk en rapporteert en legt verantwoording af aan de manager projectenbureau.

    Je analyseert en stuurt de werkprocessen continue bij teneinde de rentabiliteit van de projecten te verbeteren. Je komt zelfstandig met verbetervoorstellen en initiatieven ten aanzien van het productie- en werkvoorbereidingsproces en stuurt en coördineert de hierbij behorende implementatie aan.

    Ook ben je in staat om nieuwe ontwikkelingen in het werkvoorbereidings- en productieproces verder door te voeren.

    Door tekeningen en schetsen te analyseren kom je tot een overzicht van bewerkingen aan de te produceren onderdelen. Afwijkingen worden geregistreerd en doorgenomen met de project manager en de kwaliteitsafdeling.

    Ook ben je verantwoordelijk voor de gehele logistieke afhandeling van een project zoals het maken van de benodigde lijsten en het toezien op het juist en compleet inpakken van containers. Je bewaakt de voortgang van het gehele project van verkoopopdracht tot aan transport.

    Je ondersteunt de projectmanagers in algemene zin, onder andere door het bijwonen van de kick off meeting, de planningsvergaderingen en het overleggen met de interne afdelingen, waaronder projectuitvoering.

    Tot slot behoort het uittrekken van materialen en uitwerken van bestellingen in interne bestellingen ten behoeve van inkoop tot de werkzaamheden. In overleg met de project managers en de manager projectenbureau zullen werkzaamheden worden uitbesteed.

    Bayards vraagt technisch HBO niveau (werktuigbouwkunde of scheepsbouwkunde) en ruime ervaring als werkvoorbereider, bij voorkeur in de constructiebranche.

    Ervaring met Autocad en uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is vereist. Je hebt kennis van en ervaring met projectinformatie-systemen en affiniteit met automatisering.

    Je bent een zelfstandige, klantgerichte teamplayer, die beschikt over een groot oplossend vermogen en die sterk is in het plannen en organiseren. Tevens bezit je leidinggevende capaciteiten. Betrouwbaarheid en accuratesse zijn kernwoorden die op jou van toepassing zijn.

    Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

    Je reactie kun je bij voorkeur sturen per e-mail naar eveline.kardienaal@bayards.nl

 • Werkvoorbereider
  • Ter uitbreiding van het projectenbureau zoeken wij voor onze vestiging in Heijningen een ervaren en zelfstandig werkende.

    Als Werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de meest efficiënte productiemethode in samenwerking met de projectleider en productieteamleider.

    Door tekeningen en schetsen te analyseren kom je tot een overzicht van bewerkingen aan te produceren producten. Het uitwerken van schetsen tot productietekeningen en het maken van snijfiles met behulp van Autocad en indien nodig het verder uitwerken van tekeningen behoort tot de werkzaamheden. Afwijkingen worden geregistreerd en doorgenomen met de projectleider en de kwaliteitsafdeling. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het oproepen van inspectiestadia op de bewerkingsvoorschriften. Tot slot behoort het uittrekken van materialen en uitwerken van bestellingen in interne bestellingen ten behoeve van inkoop tot de werkzaamheden. In overleg met de projectleider/manager projectenbureau zullen werkzaamheden worden uitbesteed.

    Bayards vraagt technisch MBO 4 niveau (werktuigbouwkunde of scheepsbouwkunde) en ruime ervaring als werkvoorbereider, bij voorkeur in de constructiebranche. Ervaring met Autocad en uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is vereist. Je bent een zelfstandige, klantgerichte teamplayer, die beschikt over een groot oplossend vermogen en die sterk is in het plannen en organiseren. Betrouwbaarheid en accuratesse zijn kernwoorden die op jou van toepassing zijn.

    Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend en specialistisch bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

    Je reactie kun je bij voorkeur sturen per e-mail naar anja.denherder@bayards.nl

 • Structural Engineer
  • Voor onze engineering afdeling op de locatie Heijningen zoeken wij een ervaren en zelfstandig werkende.

    Als Structural Engineer ben je samen met de Manager Structural Engineering verantwoordelijk voor het rekenen aan en ontwerpen van aluminium constructies. De nadruk bij deze functie ligt op het maken van sterkteberekeningen.

    De constructies kunnen variëren van een helikopterdeck, delen van offshore constructies tot aan bruggen en trappen. Je berekent, analyseert en modelleert technische oplossingen.

    Bayards vraagt een werktuigbouwkunde HBO opleiding met relevante ervaring op het gebied van rekenen en construeren van grote werktuigbouwkundige constructies. Daarnaast is ervaring met FEM programmatuur, bij voorkeur StaadPro en Femap vereist, ervaring met Inventor en/of Tekla is een pré. Je bent analytisch, initiatiefrijk, proactief en nauwkeurig. Ook heb je een praktische en flexibele werkhouding. Jouw kennis van de Nederlandse en Engelse taal is goed.

    Wij bieden voor beide vacatures een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch, groeiend bedrijf waarin alle mogelijkheden voorhanden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden.

    Uw reactie kunt u bij voorkeur sturen per e-mail naar anja.denherder@bayards.nl